30. november 2023

Mobiltelefon på Sommerskolen

Vi anbefaler at deltakere under 12 år på Sommerskolen på Karmøy ikke har med seg mobiltelefon.

Grunnen til denne anbefalingen er flerdelt, blant annet
– at flere telefoner de siste årene er mistet i løpet av kurset
– at ikke alle deltakerne har mobiltelefon, og det er vanskelig å bli godt kjent når de andre på rommet sitter med hver sin mobiltelefon
– at terskelen for å ta kontakt med lederne ved problemer blir høyere når det er lettere å ringe hjem enn å snakke med noen av lederne
– at det kan være vanskelig for deltakerne å få sove når «god-natt-telefonen» hjem blir tatt like før sengetid (og ofte langt etter sengetid)


Det presiseres at deltakerne kan ta kontakt med noen av lederne 24 timer i døgnet hele uka, og at vi er tilstede for deltakerne. Det er alltid mulig for de foresatte å få tak i oss, og det er alltid mulig for en deltaker å låne en telefon for å ringe hjem.

Om dere likevel velger å la deres barn ha med seg mobiltelefon på kurset, anbefaler vi følgende forholdsregler:
– la en av lederne passe på mobiltelefonen det meste av dagen
– velg passende tidspunkt for daglige telefonsamtaler, for eksempel mellom 14.00 og 16.00, når det som regel er langpause. Unngå «god-natt-telefoner» og sms for å hindre «akutt hjemlengsel»
– om deltakeren ringer hjem om problemer, ta kontakt med Sindre eller annen leder snarest mulig – som regel er det lettere for oss som er på stedet å gjøre noe, enn det er for dem hjemme…

Under kurset kan du alltid nå en av lederne på følgende telefonnumre:
– kursleder Sindre Lyslo tlf. 915 13 404
– annen voksen leder tlf. 905 04 788 (UNOF-telefon, viderekobles til rette vedkommende)

Vi ber om forståelse for disse anbefalingene, og ber om å få beskjed om hvorvidt deres barn kommer til å ha med seg mobiltelefon eller ikke.

Vi gjør også oppmerksom på at ”misbruk” av mobiltelefon på kvelds- og nattestid (som kan føre til for mye uro og at andre blir forstyrret) vil føre til at telefonen konfiskeres og leveres ut neste morgen.