4. oktober 2023

Utlysning Kjempeseminaret 2024

HVA: KJEMPESEMINARET 2024
HVEM: Musikkelever – strykere og fløytister (andre blåsere kan søke, og tas opp etter besetning og behov) i alderen 6-19 år
NÅR: 2.-4.februar 2024
HVOR: Røyneberg skole og Stavanger konserthus

UNOF Rogaland inviterer for 26. gang til Kjempeseminaret – en helg fylt med orkestermusikk og moro!

Seminaret er beregnet på musikkelever (strykere og fløytister – andre blåsere vurderes utfra besetning og behov) i alderen 6-19 år, både de som spiller i orkester og de som bare har individuelle spilletimer. På Kjempeseminaret får du spille i orkester sammen med elever fra mange andre kulturskoler.

Deltakerne plasseres i orkester etter hva som passer best for den enkelte – Crescendo for de yngste og ferskeste elevene, videre Allegro eller Vivace, før Concerto Grosso for de ungdommene som har kommet langt nok. Rogaland Ungdomssymfoniorkester deltar også som eget orkester på seminaret. Vi satser også på at det tradisjonelle fellesnummeret, med alle sammen på scenen samtidig, lar seg gjennomføre 🙂

Concerto Grosso og RUSO starter på fredag ettermiddag, mens Crescendo, Allegro og Vivace starter lørdag formiddag. For de to eldste orkestrene blir det felles overnatting på skolen. Tilreisende deltakere i de yngre orkestrene får også tilbud om dette. Vi håper også at vi kan gi tilreisende et godt hotelltilbud i løpet av høsten.

ORKESTERINNDELING
Orkestrene deles inn etter følgende grupperinger:

Crescendo er for de yngste deltakerne, som har startet å spille senest høsten 2021. Fiolinister og bratsjister må kunne bruke 1-høy2-3 finger, cellister må kunne bruke 1-3-4 finger. Nedre aldersgrense 6 år, og deltakerne må kunne orientere seg etter noter. Dirigent/ leder: Legges ut når det er klart.

Allegro er for strykere og evt. fløytister som har kommet litt lenger. Fiolinister må kunne bruke både høy og lav 2.finger, cellistene må kunne bruke 1-2-3-4 finger. Du må kunne lese noter. Dirigent: legges ut når det er klart.

Vivace er for strykere og fløytister. Deltakere her må kunne beherske tonearter opp til 3# og 1b. Førstefiolinstemmen vil innebære spill i 3.posisjon. Cellister må kunne 1. og 4.posisjon. Dirigent: legges ut når det er klart.

Concerto Grosso er for viderekomne musikanter som ikke er med i RUSO. Fiolinister må kunne beherske posisjonsspill, cellister må kunne beherske 1. til 4.posisjon. For strykere og fløytister. Andre blåsere kan søke om å delta, og det tas en vurdering i hvert tilfelle. Dirigent: legges ut når det er klart.

Rogaland Ungdomssymfoniorkester er et fast orkester, og deltar på Kjempeseminaret. Det tas ikke opp nye musikanter til seminaret, men dersom du ønsker informasjon om orkesteret, ta kontakt. Orkesterets dirigent er Ebbe Sivertsen.

Vi har med oss kjempegode dirigenter til alle orkestrene, og i tillegg kommer gode gruppeinstruktører.

Seminaret avsluttes med en stor konsert i Stavanger konserthus søndag 4.februar kl. 15.30. Salgslenke for billetter kommer her på nyåret.

Dagsplan kan se omtrent slik ut (med alle forbehold):

Concerto Grosso og RUSO
Fredag: Øving 1800-2100, deretter felles kveldsmat
Lørdag: Øving 0900-1300, matpause, øving 1400-1800. Gode innlagte pauser. Felles kveldsmat.
Søndag: Øving 0900-1300, transport til Stavanger, generalprøve, konsert

Crescendo, Allegro og Vivace
Lørdag: Oppmøte 0930, øving 1000-1300, matpause, øving 1400-1700. Gode innlagte pauser.
Søndag: Oppmøte 0930, øving, matpause og generalprøve 1000-1500, konsert 1530

SPØRSMÅL?
Ta kontakt med prosjektleder på epost, eller ta kontakt med musikalsk leder på epost.

Prisen for en kjempehelg med samspill, mat og moro er
Concerto Grosso: kr. 850,- for UNOF-medlemmer, kr. 950,- for ikke-medlemmer
Øvrige orkestre: kr. 750,- for UNOF-medlemmer, kr. 850,- for ikke-medlemmer

Søskenrabatt kr. 200,- fra søsken nr. 2.

Prisen inkluderer instruksjon med gode dirigenter og instruktører, noter, et måltid lørdag og søndag. For de som overnatter også kveldsmat og frokost.

Økonomi skal ikke være et hinder for å delta på Kjempeseminaret. LES MER HER.

TIL DE FORESATTE:
For å kunne gjennomføre Kjempeseminaret, er vi avhengige av praktisk hjelp til mange forskjellige oppgaver i løpet av helgen, alt fra saftblanding og stolbæring til transport og parkeringsvakter. Vi blir veldig glade for alle som kan tenke seg å være med og hjelpe! Skriv det i søknadsskjemaet 🙂

SØKNADSFRISTEN FOR KJEMPESEMINARET 2024 ER 5.NOVEMBER!

Søknadsskjema finner du her!

NB: RUSO-medlemmer skal ikke sende søknad!